وبلاگی برای باهم بودن

مقالات علمی فرهنگی هنری

وبلاگی برای باهم بودن

مقالات علمی فرهنگی هنری

صابون مراغه

امروزه صابون به جزئی جدانشدنی از زندگی انسان شده است . همه ما از صبح تا شب انواع صابون را مصرف میکنیم اما صابون چیست واز کجا آمده است؟ 

در افسانه های قدیم روم کوهی بهنام ساپو وجود دارد که رومی ها در آن حیوانات خود را قربانی وبه خدایان خود پیشکش می کردند .باران چربی وخاکستر آتشی که مردم درست کرده بودند می شست وبه رودخانه تبیر می ریخت .پس از مدتی مردم متوجه شدند که اگر کمی از گل ولای این رودخانه را با آب مخلوط کنند بدنشان تمیز می شود. این اولین صابونی بود که انسان ها ساختند. 

صابون ها نمک سدیم وپتاسیم اسید های چرب هستند.که از هیدرولیز (تجزیه در اثر حضور آب)اسیدهای چرب (چربی هاو روغن ها)در محیط قلیایی بدست می آیند.هر مولکول صابون از یک زنجیر هیدروکربنی بلند یا دم یا ؛یک کربکسیلات یا سر تشکیل شده است.وقتی صابون در آب حل شود یون سدیم وپتاسیم از سر آن جدا می شودو سر مولکول بار منفی پیدا می کند. 

صابون مناسب: 

امروزه در بازار صابون ها ی زیادی وجود دارد از صابون مراغه بگیرید تا صابون خاویار وکوسه و انواع صابون های آرایشی وزیبایی. 

 

قدیمی ترین صابون سنتی کشور(صابون مراغه): 

صابون مراغه از دنبه گوسفند و سود سوزآور تهیه شده و به دلیل این که در تهیه این صابون از مواد صنعتی و افزودنی‌های شیمیایی استفاده نمی‌شود، صابونی ایده‌آل برای شستشوی بدن و موی سر است. 

صابون سنتی و طبیعی مراغه با بیش از ‪ ۱۵۰‬سال قدمت معروفترین صابون سنتی کشور بوده و سوغاتی اصلی و ارزشمند این شهرستان به اقصی نقاط کشور است.
این صابون که به صورت سنتی و نیمه صنعتی تولید می‌شود، به‌رغم رواج صابون های صنعتی همچنان به عنوان شوینده اصلی در خانه‌های مردم این شهرستان و سایر شهرهای کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

این صابون به‌علت دارا بودن ‪ PH‬مناسب و میزان اسید کنترل شده آن حساسیت های پوستی را از بین برده و پیاز موی سر را تقویت می‌کند.
صابون مراغه در سه رنگ سفید ، زرد و سیاه تولید می‌شود و معروفترین نوع آن صابون زرد بوده و نسبت به بقیه بیشتر مورد استقبال خریداران قرار می‌گیرد. تنها فرق صابون زرد و سفید در رنگ آن‌ها بوده ولی صابون سیاه از ضایعات این صابون‌ها بوجود می‌آید و قدرت پاک کنندگی آن نسبت به بقیه پایین‌تر است. در برخی موارد به ترکیبات صابون سیاه سدر و رنگ حنا اضافه می‌شود که در این صورت صابونی مناسب برای رفع شوره سر، ریزش مو و تقویت پیاز مو است. 

مسوول یک واحد تولیدی به خبرنگار ایرنا گفت: صابون‌های تولیدی این واحد به‌صورت نیمه صنعتی و درمحیطی بهداشتی تولید و ترکیبات آن در آزمایشگاه‌های این کارگاه کنترل می‌شود.
بهزاد صدرحقیقی ، افزود: صابون مراغه به بیش از ‪ ۱۲‬استان کشور ارسال و حدود ‪ ۵۰‬درصد از مردم شهرهای کشور با این صابون آشنا هستند. وی با بیان این که صابون مراغه با افزودن ‪ ۱۰‬درصد روغن نارگیل به عنوان صابون حمام شناخته شده است ، نداشتن شناسنامه ، کد و مجوز بهداشتی و صادر نکردن پروانه بهره‌برداری برای واحدهای تولیدی را از مشکلات عمده تولید صابون مراغه اعلام کرد. وی اضافه کرد: با وجود ‪ ۱۰‬سال مکاتبه و پیگیری برای شناسنامه‌دار کردن و گرفتن تاییدیه استاندارد برای صابون مراغه تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده است. به گفته‌ی وی، با توجه به این که تعریفی خاصی از سوی بخش نظارت بر موارد غذایی و دارویی شبکه بهداشت و درمان برای صابون مراغه ارایه نشده در برخی شهرها تعدادی افراد سودجو با تولید صابون نامرغوب و کم کیفیت به‌نام صابون مراغه ، موجبات بدنامی این صابون را فراهم می‌کنند. مسوول یک واحد تولیدی دیگر که ‪ ۲۵‬سال در ارتباط با تولید صابون مراغه فعالیت دارد، گفت: زمان زیادی صرف تولید این صابون می‌شود به طوری که شش ساعت برای مخلوط شدن مواد آن و سه ساعت نیز برای تبدیل شدن این مواد به صابون صرف می‌شود. حسن نطاقی، افزود: با توجه به این که سود سوزآور در داخل کشور تولید می‌شود، دولت سهمیه‌ای برای ما نمی‌دهد، تولیدکنندگان مجبورند به دو برابر قیمت سود سوزآور را از بازار آزاد تامین کنند. وی با بیان این‌که مسوولان ذیربط واحدهای تولیدی صابون مراغه را به عنوان کارگاه به حساب نمی‌آورند، گفت: برای فعالیت در شهرک صنعتی تقاضای زمین کردم که مسوولان اعلام کردند برای واگذاری زمین باید خط تولید از حالت سنتی به صنعتی تغییر یابد. به گفته‌ی وی، در سال‌های گذشته حدود ‪ ۵۰‬واحد تولیدکننده صابون مراغه در این شهرستان فعالیت داشتند که در زمان حاضر به علت برخی مشکلات موجود در تولید این صابون تعداد واحدهای تولیدکننده به حدود هشت واحد رسیده است. 

یک تولیدکننده دیگر گفت: وجود رنگ‌های مختلف در این صابون برای جلب نظر مشتری و تامین سلیقه آن‌هاست.
رحیم احدی افزود: ماهانه حدود ‪ ۲۰۰‬تن صابون سنتی در این شهر تولید و در بازارهای محلی و شهرهای مختلف کشور عرضه می‌شود.
وی گفت: با توجه به شکل خاص صابون‌های مراغه، این صابون‌ها قادر به رقابت با صابون‌های خارجی نبوده و تغییر شکل آن‌ها نیز علاوه بر کاهش کیفیت آن‌ها فقدان استقبال مشتریان را به دنبال دارد.
رییس اداره صنایع مراغه نیز گفت: واحدهای تولیدکننده صابون در این شهرستان به صورت صنفی فعال بوده و برای تبدیل شدن به واحدهای صنعتی باید به ماشین‌آلات صنعتی مجهز شوند.محمدرضا حسن‌زاده، با بیان این که صابون مراغه به علت دارا بودن چربی بالا تاثیر منفی در مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند، افزود: تبدیل این واحدها به واحدهای صنعتی نیازمند سرمایه‌گذاری است. مدیر بازرگانی مراغه نیز گفت: برای صدور پروانه کسب به واحدهای تولیدی صابون مراغه که پروانه بهداشتی داشته و در خارج از محیط شهری فعالیت کنند ، مشکلی وجود ندارد.تراب حسنی، افزود: این واحدها با داشتن پروانه بهداشتی می‌توانند از تسهیلات و حمایت‌های دولت برخوردار شوند.شهرستان ‪ ۲۵۰‬هزار نفری مراغه در ‪ ۱۴۷‬کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی و در دامنه سرسبز کوه سهند واقع است.و بعد ازتبریز به عنوان بزرگترین شهر   آذربایجان شرقی شناخته می شود. 

 

 

 

 

نظرات 2 + ارسال نظر
هم کلاسی یکشنبه 9 خرداد‌ماه سال 1389 ساعت 11:52 ب.ظ

سلام آقای طاهری
اولا من هم واسم مهم نیست که واستون مهم نیستم!!!!!!!
دوما واقعا واستون متاسفم که همه چیز رو باهم قاطی میکنید و جنبه انتقاد ندارید .
ثالثا واسه خودم متاسفم که اهمیت دادم و به وبتون سر زدم به عنوان یک هم کلاسی که برام محترمید ولی واقعا ...........
من فقط نظرم رو در مورد مطلب گفتم نه چیز دیگه !!!!!!!!!
ممنون ازشما وخداحافظ

سلام
من نیازی ندارم که شما بخواید به وبم سر بزنید
خداحافظ

ایرانی پنج‌شنبه 13 آبان‌ماه سال 1389 ساعت 08:33 ب.ظ http://یشدزث.ذمخلسنغ.زخئ

ای بی جنبه
اصلا انتقاد سرت میشه؟

بی جنبه خودتی
منظورتو نمی فهمم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد